Zij van Glutenvrij

Wie is Zij van Glutenvrij?

Ik heet Yacintha en heb sinds 3 jaar Coeliakie. Nou ja, ik heb 3 jaar geleden de diagnose gekregen en heb deze auto-immuun ziekte, waarbij je een glutenvrij dieet moet volgen, waarschijnlijk al veel langer. Sinds wanneer? Dat weet de MLD arts niet. Misschien sinds mijn puberteit, of na mijn zwangerschap.

Maar dat maakt ook niet uit, ik heb het, ik weet het en ik leef ernaar. Ging dat makkelijk? Nee, allerminst! Eten is een sociale bezigheid en ook nog eens een van onze grootste levensbehoeften. Boodschappen doen of uit eten gaan, zal nooit meer hetzelfde zijn. Echt niet! Inmiddels heb ik mijn weg gevonden in de wereld van glutenvrij. En daarom ben ik dit blog begonnen. Voor jou, die net als ik niet weet waar je moet beginnen. Want de MLD arts heeft de diagnose gesteld, maar wat dan? Dat je geen brood en pasta meer mag, dat weet je misschien al. Maar gluten zitten in zoveel meer producten en niet alleen in eten. Wat mag je wel en wat mag je niet? Hoe gaan anderen in je omgeving ermee om? Hoe leg je het een beetje makkelijk uit aan iemand?

In mijn blog geef ik je tips over eten, drinken en beweging. Want beweging is heel belangrijk als je darmen niet gezond zijn. En dat is lastig in het begin, want je hebt misschien heel weinig energie, van de ziekteverschijnselen of omdat je moet wennen aan het glutenvrije dieet. Maar ik ga je helpen. Echt! Je kunt dit, want ik kon het ook.

Omdat er steeds meer mensen zijn met Coeliakie en we wel een fijn sociaal leven wensen, waarin ook wij gewoon onbezorgd uit eten kunnen, adviseer ik horecaondernemers, verzorgingstehuizen, evenementenbureaus, uitvaartverzorgers, festivals en ieder ander die zijn zaak en personeel bekend wil maken met deze ziekte en de gevolgen hiervan.

Meer over mij:

Ik ben 44 jaar en geboren en getogen in Den Haag, waar ik na een uitstapje van 10 jaar, weer sinds 4 jaar woon. Ik ben getrouwd en we hebben een dochter, Sarah. Zij heeft vermoedelijk ook de ziekte Coeliakie. Wij zitten nu in een testfase van drie maanden glutenvrij. We zijn inmiddels 2 maanden verder en wij zien allebei al verschil in energielevel en stijging van de BMI. Ik denk dat zij net als ik de ziekte heeft, maar na gedegen onderzoek en testen, zal dit al dan niet met zekerheid vastgesteld kunnen worden.

Na mijn VWO diploma ben ik na een jaartje freewheelen en een mislukte studie Economie aan de HES gaan werken als secretaresse. Na een aantal jaren heb ik mijn vleugels uitgeslagen en heb ik als stewardess onder andere gewerkt bij Air Holland en Martinair. Veel gezien, veel geleerd! Na de geboorte van onze dochter heb ik af en aan als grondstewardess gewerkt, maar ook mijn oude passie PR en Communicatie opgepakt. Bij Porter Novelli aan bureauzijde en bij Medial, medisch diagnostische laboratoria aan klantzijde. Nog meer geleerd! Op dit moment werk ik bij het ROC Mondriaan in Delft als kwaliteitsmedewerker.

Blog:

Door mijn vorige werk bij Charlotte’s Law, waar ik in contact kwam de creatieve sector, verbinders en bloggers ben ik me gaan realiseren: Dat wil ik ook. Bloggen, advies geven en verbinden. En waar kan dat met mijn ervaring beter dan in de glutenvrije branche?!

Coaching:

Naast het bloggen, wat ik inmiddels alweer een jaar doe ben ik nu bezig met een opleiding tot Nieuwe Coach bij Dolly.nl. Ik heb deze mega supertoffe opleiding gewonnen in een coachchallenge op haar social media. Wil je meer weten van hoe ik wil gaan coachen, bezoek dan zeker haar website een keer. Na dit leertraject waarin ik al werk met oefencoachees, wil ik aan het werk met mensen die net als ik Coeliakie hebben en ze helpen het plezier in het leven, het vertrouwen in zichzelf en anderen terug te geven. Naast deze ziekte die je leven vooral sociaal op zijn kop zet, heb ik ook ervaring met burnout, pesten op het werk, je niet gewaardeerd voelen en nog veel meer energievretend gedoe. Dus heb je geen Coeliakie en voel je je goed bij mij, ook dan kan ik je helpen met het vinden van jouw antwoorden, passie en kracht.

Advies en training:

Het begint allemaal bij de basis, dus kom ik graag op scholen langs om een workshop of gastles te geven over het leven met Coeliakie en vooral hoe anderen dat zo aangenaam mogelijk kunnen maken voor ons, als wij met een gerust hart uit eten willen bijvoorbeeld. Daarnaast geef ik advies aan (horeca) ondernemers die hun zaak zo willen inrichten dat ook wij er met een onbezorgd gevoel kunnen genieten van een avond uit.

Juridische dingetjes:

Ik ben geen arts of verpleegkundige. Mijn adviezen en tips zijn puur gebaseerd op mijn eigen ervaring. Wel ben ik mij aan het ori├źnteren op een opleiding tot voedingscoach of – deskundige

Als ik tips en adviezen geef over bepaalde glutenvrije producten of merken, weet dan dat dit niet gesponsord is. Mocht dat in de toekomst veranderen, dan staat dat hier duidelijk omschreven. Ik ben alleen geïnteresseerd in partijen die zich net als ik aan de wet houden.

Behalve de cookies die WordPress mogelijk gebruikt ter verbetering van de website, maak ik er geen gebruik van. Als je je als follower aanmeldt voor mijn blogs, krijg je een melding als ik een blog plaats. Ik gebruik deze informatie niet voor een mailinglist. Je ontvangt van mij dus geen ongevraagde e-mails. Hier lees je meer over de Privacy Policy van WordPress. De privacyverklaring over mijn diensten als coach, trainer en adviseur vind je hier.

Privacy-statement Zij van Glutenvrij

Mijn algemene voorwaarden voor mijn diensten als coach vind je hier.

Algemene Voorwaarden coaching particulieren

Advertenties